Sunday, 3 April 2011

Njerzore

Ndonjëherë...
ke për të rënë ulët,
në mos si kalldrëm i gurtë,
do të ndjesh vec lëkurën mëndafsh
nën shputat e buta që kalojnë mbi ty
egërsisht.

Dhe lartësive,
tehet e shpatave t'ajrit
tmerrshëm kanë për tu endur nëpër flokë,
si krehër do të duken.
Veten do ta shohësh ndryshe,
si një shpend të sigurt,
e s'do ta njohësh.

Qielli ka me të josh, si puhiz zanore,
e rrezatorja, ka me të shkri
..asht ka me të lanë dhe s'do të ngopesh.

Hesht!
Se ti prapë do ti thuash shpirtit:
Mej!


Saturday, 26 March 2011

Pak diellA e di se i mungon pak diell
këtij dimri të marrë?
Më rrënqeth kjo stinë.
Mblidhem rreth vatre
e përhumbem në flakën e hajthme.

Notat e një simfonie katrrithen ndjerë
e mbështillen si gjethe të lëshuara
kërcellit që këlthet thatësi;
zgjohen poret shpërthyese nëpër te
e bie si polen një ngushëllim i rremë...

Psherëtima t'mekura
i thërrasin mëngjesit...
Më ruaj pikëvesën e fundit
për etin e tharë,
se tulipanja jote po fishket.

Wednesday, 9 March 2011

Ja që ndodh...

Ndonjëherë vetëvriten yjet,
e bien si lëmshorë zjarri
dhe bëhen britma deti.

Veç gurët e din!

Friday, 4 February 2011

Lutje

Fale..! Fale për dhembjen
që grryen si shati në temelin e tij të ri,
dhe për lotin fale,
qe si rrëke ujë-shejte i lan lëkurën asht,

e për rinin që thërmohet
si dheu i im't mbi shtratin e derrast',
sa trupi i ri vigan.

Vec mos e falë at mjegullin e errët
që ia mbuloi nëndëqindë e nëntëdhjetë e nentë udhë
që i kishte rruzulli i tij i blertë;
e si mbet të zgjedhë, përveq asaj që e pa;

atë dritë mashtruese,
e at kostarin e zi-veshur që i zgërdhihej prapa shpine
dhe i mbulonte trupin lehtas me hijen katran.

E kush i shpëtoi atij, kush, kush...
Ma gjejë nji t'gjallë - t'përtejshëm vdekjeje,
..veq nji ma gjejë,
që mortja i lypi arsye, e su dit kush ia dha ?!.

Fale te pafalshmën e t'pafajshmit,
dhe pendimin që e pa,
në majat e gishtrinjëve të këmbëve të veta
ku vështrimin e trembun e la.
Lutem...Fale!

FLIJ

Flij.

Flij dashuria ime flij

rrëzë liqenit...

-O e bukura ime e fjetur !

Vallja e valëve

qoft' harpa e zemrës sime.

Dhe kanga e pulbardhës;

të dërguarat e mia nga përtej kufiri...

Shkëmbehen anijet në liman.

Ndër të gjithë ardhacakët,

veq ti nuk je,

e veq unë nuk jam

mes shtegëtarësh...

..flij...

Përkundmi ëndrrat

deri në zgjim.